Radiodramatik / Podcast-bibliotek / Bag om Radiodrama.dk

Bag om Radiodrama.dk

 
 
Bag om Radiodrama.dk er en serie af podcast, hvor underviser Kia Lundsgaard tager lytteren med på den rejse som lydoplevelser kan være i undervisningen. 
 
 
 
I episode et taler Kia og Morten om, hvad der er det helt særlige ved lydfortællinger. Hvad er det, som mediet kan - og hvorfor er det oplagt at inddrage både i undervisningen og i hverdagen?
 
 
Episode to handler om den første lytning i undervisningen. Kia fortæller, hvordan hun bruger lyd og ikke mindst, hvilke oplevelser hun ser, det kan give eleverne både fagligt og personligt.
 
 
I tredje episode taler Morten og Kia om audiowalks og videowalks. Hvad er det audiowalk kan tilføre lytteoplevelsen, når lytteren bliver en aktiv deltagende i lydfortællingen? - og ikke mindst, hvordan det er relevant at inddrage i undervisingen.
 
  
Fjerde episode handler om videowalks, og hvordan mediet kan inddrages i undervisningen. Kia har skrevet undervisningsmaterialet: "Lever du, Birgitte?" der tager udgangspunkt i den sande fortælling om Birgitte Prammand, der måtte lade livet i flammerne dømt skyldig for trolddomskunst. Kia og Morten taler om, hvordan en sand fortælling dramatiseres med de valg og fravalg, der må ske i en kreativ proces.
"Lever du, Birgitte?" præsenterer eleverne for videowalk, podcast, eventyr, folkeviser og andre teksttyper.
 
I femte episode tager Morten og Kia lytteren med tilbage til 1800-tallet, hvor Ane Cathrine Andersdatter dræbte tre af sine børn spædbørn - og hun blev den sidste kvinde, der blev halshugget i Danmark for sine forbrydelser. 
Vi har i Radiodrama dramtiseret Anes fortælling til en videowalk, der foregår omkring Susåen i Næstved, og Kia har skrevet et omfattende undervisningsmateriale om sagen til danskfaget, hvor udskolingselever både møder skillingsviser, digte, noveller og malerier fra 1800-tallet.
 
 
Undervisningsmaterialerne som der bliver fortalt om i podcasten kan købes her
Klik her ...