Radiodramatik / Podcast-bibliotek / HOMOstorier / 21. episode

21. episode

Susans historie
 
I andet afsnit af podcasten ”Det du ikke fik med” møder vi Susan. Hun blev smittet med hiv dengang sygdommen var en dødsdom – men hun er her stadigvæk takket være udviklingen af medicin.
  
 
Susan møder en aften på det lokale diskotek en fyr, som hun bliver kæreste med. Efter et par måneder dropper de kondomet – og det ændre hendes skæbne. Han smitter hendes med hiv.
 
Susan bliver smittet i 1993 – og på det tidspunkt var det en sygdom man døde af. Dengang gik hun og ventede på at dø – for sådan var udsigterne. Som 21-årig fortæller en sygeplejerske hende, at hun ikke skal regne med at blive pensionist. Men heldigvis kommer hun på medicin i 1996, og det har reddet hende, siger hun.
 
I forbindelse med at Susan bliver smittet med hiv, udvikler hendes sygdomsangst sig. Hun er meget opmærksom så selv det mindste – men hun er blevet bedre til at håndterer angsten.
 
Susans historie er en rørende fortælling om at mod. Susan kæmper stadig med de fordomme, hun møder – men hendes mod til at står frem vidner om en urkraft.